محمد عبد القادر عضو جديد
المساهمات : 45 تاريخ التسجيل : 26/09/2009 العمر : 53
| موضوع: طريقة عمل فخذة ضانى الجمعة أكتوبر 30, 2009 8:43 pm | |
| المقادير:
• فخدة ضاني. • كيلو فلفل رومي أحمر. • 4 علب زبادي. • 5 معالق صغيرة خل تفاح. [center]• كيلو رز. • كوباية كبيرة زيت. • 2ملعقة كبيره ملح. • 2 ملعقة كبيرة عسل أبيض. • 2ملعقة كبيرة بهارات. • ملعقة صغيرة كاري. • نصف كيلو بندق. • كوباية كبيرة ماء. • فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة. • ملعقة صغيرة فلفل أسود. • قطعتان فحم.
الطريقة:
هاتِ الفخدة واخليها من العظم¡ بعد كده تبلي الفخدة بمزيج الخليط الآتي:
"الزبادي والملح والعسل والخل والبهارات والفلفل الأسمر"...
بعد ما تتبلي الفخدة بالخليط ده حطيها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده طلعيها من التلاجة وهاتِ الفلفل الرومي الأحمر وقطعيه إلى قطع صغيرة واحشيها بيه¡ بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه الفخدة...
بعد كده حطيها في الفرن وادهنيها بالزيت وسيبيها في الفرن لمدة ساعة أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...
بعد كده سخني قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر بعد كده حطيهم على الفخدة وهي سخنة وغطي عليها علشان تحتفظ برائحة الفحم لأنها بتدي مذاق ورائحة رائعة.
بعد كده صفي الصوص النازل من الفخدة وضيفيه إلى الرز على النار وقلبي كويس وبعد كده ضيفي إليهم كاري وملح وميه وبندق وقلبيهم على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الرز استوى.
بعد كده هاتِ الفخدة وقطعيها شرائح وقدميها في طبق مع الرز ورشي من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل
" منقول " [/center] | |
|